Cafétips: Stumptown Coffee Roasters, New York

IMG_4883

Vi var på bröllopsresa till New York i somras, och som den kaffenörd jag är hade jag självklart kollat upp bra ställen att dricka kaffe på, till viss del för att jag vill dricka gott kaffe, men kanske mest för att jag vill motbevisa alla som säger att amerikanskt kaffe bara är blask.


DSC_0711

Vi bodde på Wolcott Hotel, ett bra alternativ om man vill komma undan billigt men bo bra och framförallt extremt centralt (två kvarter söder om Empire State Building). På 29:e gatan, mellan Broadway och femte avenyn, fyra kvarter söder om ESB, ligger det sjukt hippa Ace Hotel, och i deras lobby ligger den pyttelilla kaffebaren som Stumptown Coffee Roasters slagit upp. I typisk kaffehipsterstil ser det ut som att du kommit tillbaka till den amerikanska förbudstiden. Du kan köpa kaffebönor rostade i Brooklyn, muggar, bryggutrustning med mera. Det finns inga bord att sitta vid, utan du får antingen ta take away eller dricka ditt kaffe på stående fot vid fönstret där de har en disk att ställa koppen på.

DSC_0861

Vi provade deras cappuccino och en mocha. De var, på riktigt, alldeles sagolikt goda. Cappuccinon var perfekt varje gång (vi gick dit de flesta dagarna för morgonkaffe) och priserna var okej, alltså höga för att vara NYC, låga för att vara Sverige ($4 för en cappu). Jag köpte ett paket etiopiskt kaffe som blev oerhört fint i v60 hemma. Du gör väldigt bra i att inte missa Stumptown om du är i New York.

11 reaktioner på ”Cafétips: Stumptown Coffee Roasters, New York

  1. Åh, ni tycker som vi 🙂 Stump town var en favorit även för oss, vi var där i början av september. Liksom Cafe’ Grumpy, Birch coffee, Culture espresso bar, Everyman espresso och Ground support.

    Man kan säga att vi gjorde New york, som alla andra städer, i kaffets tecken. Är ni på jakt efter nytt kaffejägarställe kan jag rekommendera Shanghai.

    • Shanghai är antecknat 🙂 jag fastnade för Blue Bottle också, deras bryggblandning Three Africans var riktigt fin, rejält med citrus i koppen, smakade bra på Smorgasburg i solen!

      Tack för alla tips, måste kolla upp dem när vi åker tillbaka (inget bokat alltså, men tillbaka ska vi!)

      • Ja, New York blir svårt att hålla sig borta från. Shanghai längtar vi tillbaka till, till och från, vi bodde strax utanför under ett par månader i våras och somras och sysselsatte oss med kaffespaning på helgerna. Så det kan vi varmt rekommendera. Har du andra kaffestäder att tipsa om, vi letar vinterresa 😉 ? Finns ju många guldkorn här hemma i Svedala också …

      • Åk till London! Framförallt i östra finns många bra kaffebarer (prufrock Coffee!). Annars kommer en guide till Köpenhamn upp på bloggen imorgon bitti 🙂 (länk till Sprudge i och för sig, men ändå)

      • Glömde Oslo förut, klart bästa kaffestaden i Norden, dock även den dyraste…

        Såg förresten att du bor i Kumla, kul med fler närkingar med kaffeintresse!

      • Oslo, bara att börja stoppa parkeringspengar i spargrisen då … Ja, vi är Kumlingar, ursprungligen från Örebro och Eskilstuna. Närkingar säger du, vilken stad dricker ni kaffe i då?

      • Född, uppvuxen och boende i Örebro 🙂 dricker mest hemma, bästa kaffet i stan får du på BaraVara eller på Kaffemästaren (butiken på Drottninggatan, inget kafé). Tycker tyvärr att jag brygger bättre kaffe hemma än vad jag får på stan…

      • Jojagtackarjag. Fler kaffenördar i Öret. Kul! Jag och den största (eller iaf första) kaffenörden av oss, sambon, kan inte annat än hålla med dig. Inte så mycket kaffedrickande ute men en kaffepåse från Kaffemästarn eller Oliv och Te slinker ner i väskan då och då när beställningsrutinen failat. Dricker hellre kaffe i Helsingborg, Malmö eller Stockholm 🙂

      • Där ska du stövla in på Solde, Lilla Kafferosteriet och så sägs Cafe’ Noir vara bra (vi har bara mött stängd dörr där). De första två lär absolut impa på släkten 😉

Lämna en kommentar