Charlotte, om du vill ha gokaffe:

Sveriges största idrottare just nu. Bild från WIkipedia

Sveriges största idrottare just nu. Bild från WIkipedia

I segerintervjun efter det häftigaste skidlopp jag någonsin sett sade Charlotte Kalla någonting i stil med att hon ville ner till tävlingscentrum för att få lite gokaffe. Jag tänkte ge henne några tips om hon vill ha godare kaffe även utanför tävlingscentrum i Sotji:

  1. Aeropress
    Världens smidigaste att ta med sig i spåret. Kräver liten plats i ryggsäcken och gör kaffet väldigt snabbt. En annan fördel är att man kan brygga med lite lägre vattentemperatur och fortfarande få riktigt bra kaffe. Så en termos med varmt vatten, Aeropressen och några goda bönor så är du fit for fight i spåret Charlotte!
  2. Handkvarn
    Den tydligaste skillnaden i kvalitet på ditt kaffe får du om maler bönorna  precis före bryggning. En smidig variant är Porlex Mini eller Tall som går att trycka ner i Aeropressen när den inte används = tar mindre plats i ryggsäcken = mindre ryggsäck och mindre luftmotstånd så du kan åka snabbare!
  3. Bra bönor
    Glöm inte bönorna. För att hålla på skidtemat tänker jag att du tar med bönor från Åre Kafferosteri, annars skulle jag rekommendera ett fruktigt kaffe, kanske ett från Yirgacheffe i Etiopien, så att du kan minnas turerna när du var liten och åkte med mamma och pappa och bara längtade efter apelsinklyftorna som åts i pauserna bredvid spåret.

Varsågod för tipsen!

Lämna en kommentar