Rosteri: Johan & Nyström
Land: El Salvador
Underart: Red Bourbon
Process: Tvättat
Påstådda smaker: Mjölkchoklad & Citrus
Bryggsätt: Aeropress
Det här blir egentligen inte en recension, mer ett tips. Tipset? Brygg det här kaffet i Aeropress.
Recept? en skopa (aeropresskopan) bönor, mal på medium, häll i pressen, fyll med 90°c vatten, vänta typ en minut, pressa långsamt.
Smaken då? Tänk dig en grymt söt citrusjuice med mer kropp, ”rundare” smak och nästan inget av den där citronsyran vissa etiopiska kaffen kan få i Aeropressen (jag tittar på dig, J&N Etiopien Yirgacheffe), mjukt som bomull men med en dos av den där förföriska citrussyran. Kanske inte ett fantastiskt kaffe varje dag, kanske inte fantastiskt alls, men åtminstone spännande och väldigt gott! Prova om du vill ha ett spännande kaffe en söndag eller annan dag.